Gespreksstarter ‘Bierviltje’

bierviltje achterzijde nieuwVrolijk gekleurde bierviltjes (onderzetters), met uiterst serieuze vragen. Dat is de kern van de gespreksstarter ‘Zullen we over de dood praten?’ die sinds juli 2016 in omloop is gebracht. De bierviltjes zijn per 100 stuks te bestellen in de webshop.

Aan de ene zijde staat ‘Zullen we over de dood praten?’, aan de andere zijde staan zo’n twintig vragen, die gegarandeerd aanzetten tot denkwerk en/of goede, zinvolle gesprekken. Enkele vragen zijn bij voorbeeld:
– Wat moet er op je grafsteen staan?
– Is de dood het einde van alles?
– Ben je bang voor de dood?
– Als je nu sterft, heeft het leven dan zin gehad?

De vragen staan in cirkels op het viltje. Hoe kleiner de vraag is afgedrukt, hoe persoonlijker de vraag is.

De bierviltjes kunnen als weggevertje ingezet worden (op congressen, beurzen, jaarmarkten, et cetera), maar je kunt het ook achtergelaten op een openbare plek: in een café, restaurant of bioscoop, maar ook op een bankje of in de trein.

De viltjes zijn een voortvloeisel uit de social media campagne ‘Zullen we over de dood praten’, die door ruim 200 participanten is uitgevoerd in maart 2016. Er zijn ook speciale folders ontwikkeld met de slogan ‘Zullen we over de dood praten?’ erop. In de folder staat de tien belangrijkste voordelen van vroegtijdig nadenken en praten over de dood.

Met de viltjes voegen we een gespreksstarter toe aan ons assortiment die uiterst simpel en toegankelijk is. Bestel ze in de webshop.