Oog in Oog

Oog in oog doos 3D‘Oog in Oog. Samen praten over als en dan’ is een effectieve gesprekshulp met vragen over de toekomst die voor iedereen komt. De vragen op de kaarten helpen mensen zich voor te bereiden op die toekomst.

Het doosje bevat vijftig kaarten waarvan 34 vraagkaarten, tien actiekaarten en zes kaarten met tips en uitleg. ‘Oog in Oog’ is vooral bedoeld voor stellen: twee partners, broer/zus of kind/ouder. Het kan echter ook gebruikt worden in een patiënt/hulpverlenersrelatie. In de testfase zijn zowel burgers als professionals bij de ontwikkeling van de gesprekshulp betrokken geweest (waaronder artsen en geestelijk verzorgers).

Op de vraagkaarten staan altijd twee vragen: een hoofdvraag en een subvraag. Dit zorgt voor extra verdieping van de gesprekken. Enkele voorbeelden van de vragen zijn:
– Wie of wat heb jij nodig om het leven waardevol te laten zijn?/Hoe kan ik (of een ander) je helpen het leven die waarde te laten behouden?
– Wat moet ik absoluut over jou weten als ik voor jou zorg?/Moet iedereen die voor jou zorgt dat weten, of alleen ik?
– Als er niet veel tijd meer is, wat is dan het belangrijkst voor jou?/Wie of wat kan jou dat dan geven?

De kaarten van ‘Oog in Oog’ hebben een ruim formaat (11,5 x 8 cm) en worden geleverd in een stevig doosje.

Er is tevens een uitgebreide handleiding voor professionals beschikbaar. Deze handleiding (ongeveer 30 pagina’s, inclusief communicatieadviezen en waardevolle informatie over vroegtijdige zorgplanning/advance care planning) is als PDF tegen een geringe vergoeding te bestellen.

Vragen of opmerkingen? We horen ze graag, neem hier contact met ons op of mail: gamesthatmatter@kpnmail.nl