Gratis downloads

Gratis iets weggeven. Dat doen we ook. Naast de kennis die we delen via blogs bijvoorbeeld, delen we ook meer. Omdat we graag zien dat zoveel mogelijk mensen aan de slag kunnen met onze missie: de dood bespreekbaar maken op bijzondere en ludieke manieren. Niet zomaar, maar omdat wij geloven dat de dood bespreekbaar maken leidt tot een betere kwaliteit van leven. Onderaan deze pagina vindt je de downloads (gratis, en je hoeft geen gegevens achter te laten. Klik op het pijltje en je download opent.)

Vijf essentiële vragen

Deze flyer met vijf essentiële vragen zijn vragen die in elke situatie en in elk gesprek bruikbaar zijn. Ze zijn onafhankelijk van elkaar of in combinatie te stellen, en in elke willekeurige volgorde. Daarnaast zijn ze zó geformuleerd dat ze meerdere dimensies raken (emotioneel, spiritueel en cognitief) en bieden ze ruimte voor het zogenaamde drempelmoment: iemand lijkt uitgepraat, maar blijkt toch nog iets kwijt te willen. Ze zijn door Bureau MORBIdee bedacht en samengesteld, als hulpmiddel bij gespreksvoering, bijvoorbeeld bij een gespreksstarter als Oog in Oog. Tip: print de flyer op stevig papier en lamineer het, zo heb je ten alle tijde een handzaam hulpmiddel tot je beschikking.

Het kikkerbekje

Dit cadeau is een spel dat we zelf jaren geleden maakten en in gastlessen en workshops (o.a. voor verpleegkundigen) ingezet hebben. Het is een variant op het aloude 'kikkerbekje', een spel dat simpel maar doeltreffend werkt. Vouw een kikkerbekje, zet er vragen op, en speel. Wie heeft het als kind niet gedaan? Wij maakten een variant die jouw gedachten over de dood en dat wat belangrijk is in je leven, bevraagt. Speel het met naasten, met collega's of met cliënten. Met twee mensen of meer. Print het kikkerbekje meerdere malen en gebruik het als bijzondere werkvorm in een training. Aan jou de keuze.

Probeer het zelf, download het kikkerbekje hieronder. Het is helemaal vernieuwd en aangepast in onze huisstijl. De vouwinstructie staat onderaan de download. Wij wensen je veel plezier ermee!

Doorvraagkaartjes

Of je nu een gesprek voert met of zonder onze spellen, soms heeft iemand wat extra aansporing nodig om iets te vertellen. Onder andere in de filosofie is het heel gebruikelijk, en we introduceren het graag op deze plek: het doorvragen. Om je daarbij te helpen hebben we maar liefst 18 verschillende doorvraagvragen bedacht en in kaartvorm in een document gezet. Print ze, lamineer ze en knip ze uit: zo heb je een handzaam, eenvoudig maar doeltreffend hulpmiddel voor je gespreksvoering. Download de doorvraagvragen hieronder. We wensen je veel mooie gesprekken toe!