Oog in Oog

19,95 incl. 21% BTW

Je bent hulpverlener of begeleider en wilt graag met een patiënt/cliënt in gesprek gaan over zorg en afhankelijk zijn? Of over de laatste levensfase? Je wilt mensen helpen gesprekken te voeren over dat wat (nog) belangrijk is voor hen? En je bent je ervan bewust dat keuzes maken rondom een levenseinde méér betekent dan het invullen van een afvinklijstje?

Dan is ‘Oog in Oog. Samen praten over als en dan’ het ultieme hulpmiddel voor jou. Het helpt gesprekken met elkaar te voeren over dat wat er écht toe doet. Over dat wat waardevol is. Over dat wat bijdraagt aan goede en passende zorg voor die ander, al dan niet in de laatste levensfase.

‘Oog in Oog’ is primair gericht op gesprekken tussen duo’s (partners, ouder-kind etc.). Aan de hand van de 34 vraagkaarten gaan zij gezamenlijk in gesprek. Indien gewenst voegen zij de extra actiekaarten toe, voor meer dynamiek in het gesprek. Als hulpverlener begeleid je deze gesprekken, stimuleer je mensen deze te voeren, of gebruik je de vragen voor jezelf als hulpmiddel in het gesprek met een patiënt/cliënt.

‘Oog in Oog’ bestaat uit:

  • 34 vraagkaarten (met minimaal 2 vragen per kaart: een hoofd- en een verdiepingsvraag)
  • 10 actiekaarten (twee sets van vijf identieke kaarten)
  • 6 kaarten met uitleg en tips

De kaarten zitten verpakt in een mooi, stevig hardkartonnen doosje (12 cm x 8cm).

Uitverkocht

Categorie: Tags: , ,

Beschrijving

‘Oog in Oog. Samen praten over als en dan’ is een gesprekshulp met vragen over de toekomst die voor iedereen komt. Een toekomst met ouderdom, met toenemende afhankelijkheid en de confrontatie met de dood. ‘Oog in Oog’ helpt mensen zich voor te bereiden op die toekomst.

Doelgroep
‘Oog in Oog’ is bedoeld voor iedereen die bewust is van het belang om over de onderwerpen te praten die vroeg of laat aan de orde komen. Ze hebben te maken met zorg en afhankelijkheid (door ziekte of ouderdom). Ze roepen vragen op als: hoe wil je tot een beslissing komen, hoe wil je verzorgd worden, wat is waardigheid voor jou, waaraan ontleen je kracht, hoe kunnen anderen je troosten, hoe belangrijk is controle voor je, kun je omgaan met afhankelijkheid en wat betekent loslaten voor jou? ‘Oog in Oog’ is daarmee vooral voor mensen van veertig jaar en ouder bedoeld, die langzaamaan in meer of mindere mate (via ouders, via collega’s, via buurtbewoners, via anderen) te maken gaat krijgen met de genoemde onderwerpen.

Hoe werkt het?
‘Oog in Oog’ bestaat uit 34 vraagkaarten en tien actiekaarten (twee sets van vijf dezelfde kaarten). Het kan op verschillende manieren ingezet worden. Als kaartspel, inclusief de actiekaarten, of als gespreks- of reflectiehulpmiddel, zonder die extra actiekaarten. Voor hulpverleners ligt het voor de hand om het spel als gesprekshulpmiddel (met een patiënt/bewoner) of reflectiemiddel (in een team) te gebruiken. In een relatie tussen een hulpverlener en een zorgvrager gaat het erom samen te zoeken naar goede, passende zorg in de laatste levensfase. Dit kun je doen door aan de hand van de vragen de wensen, verlangens en behoeften te bespreken, maar ook de angsten en zorgen van de zorgvrager. Daardoor zorgt ‘Oog in Oog’ met mensgerichte communicatie voor verbetering van de kwaliteit van zorg.

Extra informatie

Gewicht 0.150 kg
Afmetingen 11 × 8 × 2 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Oog in Oog” te beoordelen